ASOCIATIA OKINAWA GOJU-RYU KARATE-DO
DIN REPUBLICA MOLDOVA
Kishinevskii Obozrevateli
A se proteja, păstrândrea calmitate.
19.03.2009

Stradă intunecată, scara goală, alături nimenea - infricosator, uneori, să vii acasă noaptea târziu, ştiind că, în acest întuneric, nimeni nu te vă ajuta. Cum să te ajuţi, mai ales dacă eşti o femeie slabă, şi nu dispui de un umar puternic de sex masculin?

Se pare că tot nu este asa de rau cum pare. Protejaţi-vă poate oricine, chiar şi un adolescent, doar acest lucru trebuie făcut cu înţelepciune. Astăzi la Chişinău are o multime de cluburi, care predau lupte oricare din lume. Pentru a se evita confuzia în ele, vom încerca să explice ceea ce există diferenţe între toate aceste categorii, în cazul în care poţi învăţa auto-apărare, în special a femeilor, şi chiar şi intervievat Presedintele Asociaţiei Okinawa Goju-Ryu Karate-do din Republica Moldova Victor Panasiuc, este inclus în top zece distinşi antrenori în Europa.

* Tipuri de control al

Când avea un fiu, tu nu este dificil de-a lungul anilor să-i dea la orice fel de luptă, în cele din urmă - Nu-mi place, o multime de alte cerc. Din moment ce fetele sunt mult mai complicate. În cazul în care fiica creste Tomboy şi nu se teme de băieţi mai în vârstă şi mai mult din el - ea nu înseamnă că orice fel de lupta sa pe umăr, apoi problema mai delicat.

Formularul de prima şi cea mai comună de luptă - karate. Guoxing-Jitsu - special dezvoltat sistem de auto-apărare, elemente de care, în Japonia, sunt utilizate pentru formarea de poliţie. "Golden Dragon", astfel cum a tradus din japoneză de acest tip, concepute pentru femeie foarte obişnuiţi care au decis să înveţe metodele reale de protecţie şi de metodă eficientă din orice situaţie critică. La formarea practicat purtare, secvenţa preferată de acţiuni şi a altor competenţe necesare pentru a asigura propria lor siguranţă în situaţii critice.

Multi profesionisti, in special medici, vorbesc împotriva răspândirii lupta femeilor, spunând că acesta este sportul extrem de traumatice. Se crede ca luptători femeile sunt răniţi mai des decât bărbaţii. Acest lucru se explică prin faptul că, în ciuda mai mare flexibilitate a muşchii şi ligamentele la femei este mai slab aşa-numitele Corset musculare. Pe langa femeile, spre deosebire de bărbaţi, se îndepărtează de metodele de dureros decât prin efort muscular, şi, mai presus de toate, din cauza mai mare - decât bărbaţii - flexibilitatea, care este de multe ori mai periculoase pentru sănătate.

Alternativa excelenta pentru a lupta în acest caz - Capoeira. În Capoeira doi oameni vin împreună în dans de strategie şi viclean. Închis lovituri cu piciorul si plecari cu precizie ajustate combinat cu stand pe capul lui şi diverse elemente acrobatice, care poate merge imediat la mişcările de dans.

Formă corespunzătoare de luptă pentru femei şi Kung Fu. În cadrul sistemului de formare profesională este un proces de formare profesională în hol, citind lucrări clasice de Est, care deţine sărbătorile tradiţionale şi ceaiuri. Stilul principal al acestui tip de luptă Wing Chun Quenya. Pentru copiii mici sunt predate Nantsyuan. Toţi cei implicaţi sunt împărţite în funcţie de vârstă şi de ani de şcolarizare, care face posibilă menţinerea nivelului general în grupuri pentru o mai bună absorbţie a materialului. Taekwondo - coreene arta traditionala marţiale. Termenul de "Tae Kwon Do" înseamnă "calea de mâini şi de picioare. Motivul pentru care a servit ca un nume de tehnici specifice de luptă - locul de muncă activă de mâini şi de picioare. Dar principala diferenţă din alte Taekwondo arte martiale orientale - ţopăit tehnica şi lucruri de rupere si, surprinzator, sub pretextul combaterii abordate cu succes şi pentru femei, deoarece acestea sunt usor atunci când sărituri şi să aibă o bună coordonare.

Iar una dintre formele cele mai umane de luptă - AI ki sus. Cel mai important obiectiv al său trebuie să fie în măsură să înţeleagă învăţăturile lui O-Sensei. "În Aikido, nu există concurenţă. Acest razboinic este invincibil deoarece el nu a fost lupta cu nimic." Câştigarea "înseamnă a depăşi mintea contradictoriu în care vom găsi refugiu," - care este, aici este absent complet atac, dar nu este decât o protecţie de la atacator.

* Unde?

Practica a arătat că, dacă doriţi să ajungă la un obiectiv mai rapid, dar calitativ, este mai bine să se angajeze în federaţiile sportive. În primul rând, este de stabilire a preţurilor corectă, şi în al doilea rând, a învăţat de masterat, nu şi iubitori, şi, cel mai bun din toate, clasele practic oriunde in plus pentru drum liber. Iată o scurtă prezentare a federatii Chisinau împotriva: Asociaţia Internaţională a Kung Fu - St. Petru Zadnipru 5 / 1; Karate Association - st. Decebal 72, complexe sportive strada Olympia, Capoeira -. Berzarina, Building 20, (Lycée. Puskin / fosta scoala 2-I); Federaţia de Tae Kwon Do - Ion Pelevan 30 / 2. În ceea ce priveşte aikido, apoi în timp ce federaţie de la Chişinău, dar la Asociaţia de karate, puteţi face şi acest tip de luptă, precum şi în cluburi private.

* Victor Panasyuk: "Vrei să protejeze? - Nu plimbare pe străzile din întuneric!"

  La Victor sunt o mulţime de localuri prin oras unde petrece antrenamentele. În clasele sale de a gasi o domnisoara - nu e o raritate. Elevele lui  laudă artă marţială ca un mijloc de auto-apărare pentru femei. Cele mai fine detalii, ne-am decis să solicit lui Victor:

- Victor Borisovich, ce tip de lupta este cel mai potrivit pentru doamne?

- Aproape toate tipurile de arte marţiale traditionale. Faptul că Orientul nu a fost niciodată învăţat să lupte, predat pentru a analiza orice moment critic, şi modul de onoare din el, fără a pierde auto-control.

- Dar femeile au fost predate pentru a lupta cu siguranţă, mai greu decât bărbaţii. De ce?

- Principalul motiv - diferenţa în greutate, aici şi important moment de reflecţie asupra situaţiei. Oponentul poate fi mai mare şi mai puternică, dar acest lucru nu înseamnă că are prioritate, în cazul în care vă puteţi concentra pe obiectivul dumneavoastră. Mai mult decât atât, mai multe femei pentru a bărbaţilor, deci este mai greu să staţi pe un singur lucru, dar fiecare lupta necesită cu bicicleta. Uneori, o mişcare lucraţi de o luna, singura cale de a ajunge la un rezultat dorit. Ea prea nerăbdător pentru asta. Pe de altă celelalte, unele femei sunt mai conştient oricare dintre om ambiţios, astfel încât atunci cu două tăişuri sabie.

- Frica - primul lucru pe care intervine în momentul atacului. Cum de a depăşi-o?

- Aceasta este probabil cea mai dificila parte de formare. Este necesar să se elibereze cap de la gânduri. Oricine înclinaţi să se gândească prea mult despre frica lui, gândurile negative sunt trezit şi pentru a preveni emotii inutile. Tu trebuie să încerce să se uite la problema calm, spunand "Stop" dialogul intern, dar acest studiu de ani de zile.

- Deci, ce sfaturi aţi da celor care încă nu au avut timp pentru a merge la lectii de lupta?

- Într-un moment imagina teama de a inamicului în forma cea mai sigură, deşi pe hârtie. Să presupunem că tu râzi, dar a face scăpa de panica. Purtaţi în sare de buzunar şi de piper, şi cele mai bune din toate doar nu Walk Alone pe timp de noapte.

Anastasia Bobarykin

© 2009-2012 Okinawan Goju-ryu Karate-do Association of Moldova. All rights reserved.