ASOCIATIA OKINAWA GOJU-RYU KARATE-DO
DIN REPUBLICA MOLDOVA
MOLDPRES
Preşedintele Nicolae Timofti l-a primit pe maestrul japonez Morio Higaonna
12.10.2012

Chişinău, 12 oct. /MOLDPRES/. Şeful statului, Nicolae Timofti, l-a primit, astăzi, la Reşedinţa prezidenţială, pe preşedintele Federaţiei Internaţionale Okinawa Goju-ryu Karate-do, maestrul japonez Morio Higaonna (10 dan), relatează MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al Preşedinţiei.

Preşedintele Timofti a declarat că apreciază înalt activitatea maestrului în arte marţiale şi că acest gen de sport se practică şi în Republica Moldova.

În cadrul întrevederii, şeful statului i-a înmînat "Ordinul de Onoare" fondatorului şi conducătorului Federaţiei Internaţionale de Karate-Do Okinawa Goju-Ryu, Morio Higaonna, pentru merite deosebite în promovarea artelor marţiale în Republica Moldova, asistenţa acordată la sporirea capacităţii de luptă a unităţilor din cadrul instituţiilor de forţă ale ţării noastre şi pentru contribuţia la dezvoltarea relaţiilor de prietenie şi colaborare moldo-japoneze.

Morio Higaonna a declarat că este onorat să primească această înaltă distincţie din partea preşedintelui Republicii Moldova. De asemenea, maestrul s-a arătat impresionat de natura frumoasă din ţara noastră şi a menţionat că practicarea sportului în aer liber contribuie la stabilirea unui echilibru între natură şi om.

 

© 2009-2012 Okinawan Goju-ryu Karate-do Association of Moldova. All rights reserved.