ASOCIATIA OKINAWA GOJU-RYU KARATE-DO
DIN REPUBLICA MOLDOVA

Sistema Goju-ryu Okinawa pentru prima dată a aparut în Moldova în anul 1989, după primul seminar petrecut de Sensei Morio Higaonna pe teritoriul fostei Uniuni Sovietici.

Federaţia Okinawa Goju-ryu Karate-do din Republica Moldova, ca organizaţie obştească, a fost formată la 22 septembrie 1994 sub conducerea lui Victor Panasiuc.

Federaţia este membru oficial a Federaţiei Okinawa Goju-ryu Karate-do Traditional - TOGKF, Sensei Morio Higaonna fiind pazitorul tradiţiilor.

In decursul existenţei sale, Federaţia regulat a organizat competiţii şi turnire republicane şi internaţionale, toate fiind petrecute sub motto "Noi spunem drogurilor NU!"

Petrecerea competiţiilor sportive este o mică parte in lecţiile a sistemei de lupte tradiţionale. Baza Goju-ryu se compune din lecţiile de rând in grupe comune şi individuale, cu indeplinirea exerciţiilor a luptei reale şi educarea calităţilor înalt psihilogice bazate pe filosofia artelor marţiale din Orient. Anume deacesta in sistema tradiţionala Goju-ryu vârsta elevilor nu este limitată.

Federaţia petrece antrenamente cu colaboratorii şi bodyguarzi a structurilor de forţă - Ministerul Justiţiei si agenţiile de pază. Pregătirea lor se petrece după un program special, ce se foloseşte in diviziunile speciale a Britaniei, SUA, şi Japonia.

Instructorii Federaţiei au fost invitaţi pentru petrcerea lecţiilor la seminarele a Asociaţiei Internaţionale de Bodyguarzi, a colaboratorilor de pază a cosulatelor Israel pe teritoriul CSI, a colaboratorilor Ministerul Interne.

La fel, a fost organizat o grupa, unde antrenamentele se petrec după un program special pentru bussinesmani.

© 2009-2012 Okinawan Goju-ryu Karate-do Association of Moldova. All rights reserved.